Olijfolie biologisch

GOEDE OLIJFOLIE BRENGT GOEDE MENSEN SAMEN

Gkazas Olijfolie staat voor lekkere, gezonde en eerlijke Griekse olijfolie.

Onze extra virgine olijfolie is ongefilterd, biologisch, koudgeperst, niet gemengd met andere oliën en zonder toevoegingen: een zuiver en eerlijk familieproduct.

 

Koop hier


HET VERHAAL VAN DE FAMILIE GKAZAS

Bekijk hier hoe het verhaal van onze Griekse olijfolie tot stand komt.

 

 

Wij, de Nederlands-Griekse familie Gkazas, produceren Gkazas Olijfolie op ons eigen land en dat van bevriende buren. Uit liefde voor het product bereiden we het op de meest authentieke, pure en natuurlijke wijze. Onze olijfgaard ligt in de bergen van centraal Kreta, waar de bodem wordt bemest door geiten en schapen die vrij grazen. De olijfbomen krijgen alleen water uit natuurlijke neerslag. Iedere winter oogsten en persen we de olijven zelf. Onze extra virgine olijfolie is ongefilterd, biologisch, koudgeperst, niet gemengd met andere oliën en zonder toevoegingen: een zuiver en eerlijk familieproduct.

 

HET PRODUCTIEPROCES

Vanaf de boom tot bij u aan de keukentafel.

Olijfolie oogsten
Wij oogsten iedere winter de olijven. We tikken ze handmatig en zorgvuldig uit de boom. De olijven worden opgevangen in netten zodat we ze kunnen filteren van bladeren en takken. De olijven worden aan het einde van elke oogstdag in jutezakken naar de pers gebracht.

Olijfolie persen
Bij een lokale perser op Kreta worden dezelfde dag de olijven gewassen, gemalen en koud-geperst. We hebben direct biologische extra virgine olijfolie als eindresultaat. Een zuiver en eerlijk familie product.

Olijfolie levering
De olijfolie wordt na een periode van zelf-filtering gebotteld en per vrachtwagen naar Nederland vervoerd. In Nederland bezorgen wij de olijfolie met onze eigen koeriersdienst per auto of bakfiets.

Olijfolie genieten
Gkazas Olijfolie proeven? Wij organiseren elke laatste zaterdag van de maand proeverijen bij onze verkooppunten. Gkazas Olijfolie brengt goede mensen samen!

Ga naar shop

 

OVER ONS

Wie is de Nederlands-Griekse familie Gkazas dan?

 

Over ons

Het begint allemaal een lange tijd geleden. Tom, Floris en Eva Reurts zijn dan nog pubers. Zij zijn broers en zussen van elkaar en komen op vakantie in Kreta local George tegen. Die moet aan hun moeder worden voorgesteld. De vonk springt over en een huwelijk is het resultaat. George Gkazas is in het bezit van een olijfgaard op Kreta, net zoals de rest van zijn zevenhonderd familieleden. Het fundament van onze olijfolie is gelegd. Nu, meer dan tien jaar later, is Gkazas olijfolie uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf, dat tienduizenden liters biologische, extra vierge olijfolie per jaar van Kreta naar Nederland brengt.

 

Contact ons